Rietveld Theater krijgt zomaar €810.000 subsidie voor aanpak gebouw

Ik vond €810.000 wel erg veel geld om het oude schoolgebouw met een vorig jaar geschatte waarde van ongeveer zeven ton op te knappen. Voor een minimaal scenario van een toekomstbestendige exploitatie is €410.000 nodig.   Brief college Voortgang Rietveld theater.

De ligging in een achteraf hofje van het Rietveld is moeilijk vindbaar en bezorgt omwonenden wel wat geluidsoverlast  met de huidige 20.000 bezoekers per jaar.  Mijn stelling was “om het geld nog even op zak te houden, omdat er ook plannen bestaan voor cultuur in Schieoevers. Ik refereerde aan een poppodium dat daar zou komen en dat ook onderdak zou kunnen bieden aan het Rietveld Theater” De combinatie Amateurkunstpodium en Poppodium zag ik daar wel zitten.

Stip wethouder Vollebregt zei van geen poppodium te weten; wel dat Schieoevers ook een culturele plek krijgt. Maar dat gaat volgens de wethouder nog jaren duren, terwijl er in de visie van het college juist nu behoefte is aan dit kleinschalige theater in Delft.

Dat is wel een 180 graden ommezwaai voor Stip. Hun vorige wethouder vond nog dat de gemeente het gebouw moest afstoten. Zoals voor al ons gemeente vastgoed te gelde wordt gemaakt.

GroenLinks wilde zelfs de meest dure variant van €1,46 miljoen geven voor een grondige renovatie, verduurzaming en herindeling gebouw. Daarmee is wel duidelijk uit welke hoek dit voorstel komt. Enkel  de VVD was ‘not yet convinced’ en wil weten waar die acht ton aan besteedt gaat worden.

Jan Peter de Wit


LS.,

Wij van Theaternetwerk Delft en het Rietveld Theater hebben donderdag jl. vanaf de publieke tribune geluisterd naar de vele woorden van waardering, die jullie over onze activiteiten en vooral ook over de enorme inzet van de vele vrijwilligers hebben uitgesproken. Daarbij voelt jullie pleidooi voor ondersteuning van het investeringsvoorstel voor ons als een warme deken. Dat er nog veel moet worden uitgezocht, nagedacht, uitgerekend en overlegd, dat is ons helder, maar de uitgangssituatie is nu voor ons een overduidelijke blijk van waardering voor inzet, veel vrijwilligerswerk, eigen investeringen en enthousiasme om het Rietveld Theater daadwerkelijk als THEATER nog steviger te positioneren in de Delftse samenleving. Dank daarvoor; we wachten in groot vertrouwen de definitieve goedkeuring tijdens de begrotingsbehandeling af.
Vorige week werd ons halfjaarverslag over de eerste 8 maanden van 2019 voltooid; een korte, vooral cijfermatige weergave van onze activiteiten. Het geeft o.i. een goed en overzichtelijk beeld, waarmee we hopelijk het door jullie in ons gestelde vertrouwen kleurrijk en informatief onderstrepen. Met vriendelijke groet, namens alle ‘Rietvelders’,
Frans Linthorst. 


Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download [976.46 KB]