Overbodige Idols show rond nieuwe wethouders

Donderdag avond doe ik niet mee in de jury van de fake Idols show rond de nieuwe wethouders.

De wethouders kunnen ondervraagd worden door raadsleden op hun motivatie en geschiktheid. Nou die is natuurlijk allemaal Oké.

Domme vragen stellen naar de bekende weg dus. Bureau Berenschot heeft de integriteit diepgaand onderzocht en allemaal oké bevonden.

Wat mij betreft zijn de partijen verantwoordelijk voor een goede kandidaat. Klaar. Ik beoordeel de wethouders op hun daden en niet vooraf op vage begrippen als motivatie en geschiktheid.

De wethouders hebben zich allemaal apart in uitgebreide artikelen in de Delft op Zondag voorgesteld. Dat is voor mij genoeg aandacht. Ik hoef ze ook helemaal niet te leren kennen. Ik hou liever afstand. Ze werken voor mij.

Als wethouders in mijn ogen falen, liegen of informatie achterhouden, dan reken ik wel met ze af in de gemeenteraad. Dan krijgen ze een motie van afkeuring of wantrouwen.

Ik vind deze Idols X factor show ook verwerpelijk omdat hiermee kandidaten buitenspel worden gezet die uit het gewone volk komen en niet tot de elite behoren . Het is een anti lokale partij opzet. Hoe sluiten we een populaire vertegenwoordiger van de gewone man/vrouw buiten het stadsbestuur. De elite sluit de rijen.

Dan is wethouder worden een opstapje in je carrière of opstapje naar de Tweede Kamer.  Berekenende saaie baantjesjagers krijg je dan. Authentieke verfrissende personen worden op voorhand afgebrand door conservatieve vooringenomen krachten in de gemeenteraad.

Jan Peter de Wit


Motie wethouders - SD, VVD, CDA, FvK, GL, STIP, D66 (aangenomen)

Self-Made man Martin Stoelinga heeft terecht deze Idols motie niet ondertekend.