Nietszeggende antwoorden van College op vragen over gift €100.000 aan LAGA

Beoogde nieuwbouw van roeivereniging LAGA aan de Rotterdamseweg keerhaven. Terrein is 1826m2 groot.

In januari nota 29-01-2019 besloot het college om alvast de grond voor €600.000 aan te kopen aan de Rotterdamseweg voor de nieuwbouw van Studenten roeivereniging LAGA. Daar zat nog een kleine grondruil in aan de Abtswoudseweg. Met een verwacht verlies van €200.000.

Maar nu is er een Samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Delft, Provincie Zuid Holland en de Stichting Roeifaciliteiten Laga ondertekend (zie onder). Daarin staat dat de gemeente Delft maximaal €300.000 gaat bijdragen aan de realisatie van de nieuwbouw van Laga. Dat is weer €100.000 extra. Die ton zou gebruikt gaan worden voor het bouwrijp maken van de grond.

Het antwoord op vraag 18 luidt waarom het college dan geen lening geeft voor die extra €100.000? Zegt het college dat het niet gebruikelijk is en ook niet de oplossing. Dat is verder niet gemotiveerd.

Er zijn in het verleden SVN leningen gegeven aan bijvoorbeeld de Turkse en Marokkaanse verenigingen voor hun verenigingsgebouwen.
En waarom is dit niet de oplossing? LAGA is met haar ledengroei met 300 van 700 (42%) naar 1000 gemakkelijk via de horecaomzet in staat dit af te lossen.

Ik ben niks wijzer van de antwoorden van dit college geworden.

Bas Vollebregt heeft tijdens het commissie debat toegezegd om de optie erfpacht voor de grond te onderzoeken en de gemeenteraad daarover te informeren. Over welk bedrag dit uiteindelijk gaat is mij niet bekend.

Dat is weer een toezegging naar de toekomst. Ondertussen is er allang geen weg meer terug daar het college deze intentieovereenkomst getekend heeft en zonder de gemeenteraad te informeren een aanzienlijk bedrag heeft toegekend

Jan Peter de Wit

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download [323.79 KB]