Motie Wolkbreuk Proof Stadskantoor of Aquarium

Donderdag liep de publiekshal beneden, tijdens een Hollandse hoosbui, van het één jaar oude Stadskantoor vol met 90 mm regenwater.

Wat een afgang voor dit peperdure gloednieuwe gebouw van Mecanoo architect Houben. Na ‘Zwembad’ hebben we nu een ‘Aquarium’. Waren er soms voor  de zonnepanelen gaten in het dak geboord.

Nee, volgens VVD Lennart Harpe gingen de pluvia’s niet open. Dat is een hemelwaterafvoer met onderdruk. Mecanoo

Alle 800 ambtenaren naar huis omdat de stroom werd uitgezet. Mensen met afspraken zwaar de pest in. Je zal maar vrij genomen hebben om iets af te halen.

Volgens PvdA raadslid Nick den Hollander is een beetje lekkage normaal. Ook Stadsbelangen Delft raadslid Coby de Koning vond dat dit altijd kon gebeuren? Niks aan de hand. Foutje, even Apeldoorn bellen.


Ook de fietsenstalling stond onderwater. Ik vind het schandalig dat zo’n duur gebouw niet eens waterdicht is. Nou uiteindelijk steunde alleen de SP onze Motie van Treurnis. Het was de Zwanenzang van de demissionair wethouder Harpe. Die was er wel blij mee om zo als laatste nog het woord te mogen voeren.

RIS : Harpe wist nog te vertellen dat de werking van het afvoersysteem wordt onderzocht en dat ook gekeken wordt naar het calamiteitenplan van de gemeente en de mogelijkheden om de dienstverlening geen hinder te laten ondervinden in dergelijke situaties.

Nou Harpe, rot maar lekker op. De zeven draaideuren staan ook al meer dan drie jaar open. En de twee plee’s in de Stationshal zijn nog steeds walgelijk goor of defect.

Jan Peter de Wit


Actuele Motie Wolkbreuk Proof Stadskantoor

De gemeenteraad van Delft bijeen op 31 mei 2018

Constaterende dat bij een flinke zomerse regenbui het splinternieuwe Stadskantoor van 82 miljoen euro exclusief de inrichting, vandaag onderwater is gelopen en 800 ambtenaren naar huis zijn gestuurd,

Spreekt hierbij haar treurnis uit dat de gemeente hierdoor negatief in het nieuws gekomen is.

En gaat over tot de orde van de dag,

Martin Stoelinga, fractievoorzitter van Onafhankelijk Delft