GroenLinks wethouder S. Brandligt pakt ‘gewone burger’ z’n autootje af

Dit verbodsbord zou wel eens waarheid kunnen worden voor 31 december 2030 met steun van GroenLinks, D66, PvdA, Stip en VVD.

Op 13 januari 2020 ondertekende GroenLinks wethouder Stephan Brandligt het Schone Lucht Akkoord met het Rijk en de Provincie, HIER.

Dit maakt het mogelijk om voor heel Delft een milieuzone te maken. Het college is momenteel met een voorstel bezig.

Stephan Brandligt

Op de website van de gemeente zegt wethouder Brandligt:”één van de eerste concrete voorstellen die het college hierover aan de raad zal voorleggen is om van heel Delft een milieuzone te maken .      Deze maatregel wordt stapsgewijs aangescherpt. De logistieke zone wordt omgevormd tot een nul-emissiezone voor stadslogistiek – een gebied met nul schadelijke uitlaatgassen. In eerste instantie richt dit voorstel zich op diesel vrachtverkeer.     Op termijn gaat het ook gelden voor andere voertuigen (zoals personen- en bestelwagens, brommers en snorfietsen) en andere brandstoffen (zoals benzine, LPG)”

Het akkoord loopt 10 jaar. Dus deze maatregelen worden ingevoerd voor 31 december 2030. Dus zeg maar dag tegen diesel, benzine of LPG autootjes. Wie geen geld heeft voor een nieuwe dure elektrische auto heeft pech. Ook wie altijd tweedehands fossiele autootjes oprijdt. Delft krijgt Milieu Elite zones met enkel elektrische voertuigen.

Gek genoeg is over dit ingrijpende akkoord geen enkel debat geweest in de gemeenteraad. De raadsleden zijn in de maling genomen door GroenLinks wethouder Stephan Brandligt. Op 19 december, de dag voor het Kerstreces, stuurde Brandligt ter informatie een brief naar de gemeenteraad met zijn voornemen het Schone Lucht Akkoord te ondertekenen. Mij is het niet opgevallen, truc geslaagd.

Dezelfde truc haalde wethouder Brandligt met de intentieverklaring dat de wijken Voor- en Buitenhof en Kuyperwijk geheel van het aardgas af moeten voor 2030. Ook debatloos de revue gepasseerd.

Jan Peter de Wit

minister Van Veldhoven bij ondertekening Schone Lucht Akkoord met 9 provincies en 37 gemeenten waaronder de 4 grote steden spreken samen met het Rijk af dat ze de lucht schoner gaan maken en daarmee Nederlanders gezonder. Een forse groep koplopers.