Gasthuislaan voor €10.000 onderzoek resultaat bordje “stapvoets rijden “

Situatie Gasthuislaan juli 2019

Sonja Sint:
Eigenlijk heb ik zo langzamerhand geen woorden meer voor de gehele aanpak:
Het rare bordje “stapvoets rijden” waar werkelijk niemand, maar dan ook niemand zich iets van aantrekt.
Toeristen begrijpen het sowieso niet eens.
Het scheurt hier weer flink langs. Net een groepje van 8 auto ‘s achter elkaar aan de Noordkant…

Een halfslachtige afspraak midden in de vakantie waarbij heel veel mensen al lang in warmere oorden zijn, een Wethouder die zelf aangeeft dat ze eigenlijk niet op de hoogte is en niet weet of ze er wel is i.v.m.: juist: haar vakantie…

En nu dit idiote weer met die smiley’s. Maar ja wat is het nu: totale incompetentie of gewoon een gevalletje “ bewonertje pesten” en je gelijk krijgen?
In ieder geval is het op zijn minst traineren, traineren en traineren.
Net zo lang totdat de situatie zich vanzelf oplost omdat de brug dan klaar is. Daarna mogen wij maar hopen dat de mensen niet deze route blijven nemen, zeker als de brug openstaat. Gewenning he…

Wij zitten nu bijna een half jaar in de chaos. Na dat idiote onderzoek van 10.000 is het resultaat dat er een bordje “ stapvoets rijden “ is geplaatst. En de bordjes voor het vrachtverkeer zijn verplaatst.
That ‘s it.
Wat een aanpassingen voor deze ellendige situatie! Als ambtenaar zou je je toch kapot moeten schamen om zo met bewoners om te gaan. Of is dat juist het incentive ? En was dit de opdracht? Niets maar dan ook niets verbaast mij meer.

Wij geven al maanden aan dat de smiley’s voor verlichting zorgen omdat vooral de snelheid een groot probleem is. Maar zelfs dat is teveel moeite/geld en kom je met deze halfslachtige oplossing, werkelijk ongelooflijk. Als het om de financiën gaat: de Raad tovert net zo makkelijk 100.000 eurootje uit de hoed voor de verhuizing van de roeiertjes, maar voor ons als bewoners is iedere cent teveel.

Zoals ik al bij de inspraak zei: de toename van het verkeer is echt heel erg vervelend, de snelheid is ongelooflijk, de horkerigheid ongekend en dit alles samen zorgt voor een heel onveilig gevoel.

Maar de absolute frustratie is de houding van de Gemeente en daar ben jij al eerste verantwoordelijk voor: jij bent hier de verantwoordelijke ambtenaar en maakt hier het beleid.
Je kan je natuurlijk verschuilen achter de wethouder, maar een ieder weet dat het zo niet werkt.
De ambtenaren maken nou eenmaal het beleid en de wethouder verdedigt dat, simpel.
Ik geloof trouwens ook niet dat deze wethouder door enige kennis gehinderd wordt.

Dus ja, ik ben het geheel eens met de brief van Floor. 1 miezerige smiley die de resterende tijd rouleert is wat mij betreft totaal inadequaat. Dus tja, ik zou toch echt wel voor wat beters willen pleiten.

Met groet, Sonja