Fractievoorzitter Martin Stoelinga stuurt het voltallige OD bestuur de laan uit

——– Doorgestuurd bericht ——–

Onderwerp: FW: Onbehoorlijk bestuur en torpederen fusie
Datum: Wed, 22 Apr 2020 14:47:15 +0200
Van: ruisch@ziggo.nl
Aan: jolanda gaal <ateliergala@hotmail.com>, ‘jan peter’ <jpdewit@ziggo.nl>, ruud-carla@hotmail.com

Onderwerp: Onbehoorlijk bestuur en torpederen fusie

Delft, 22 april 2020

Beste Jolanda, Carla en Jan Peter,

Ik, Martin Stoelinga, heb jullie op 8 april gevraagd om als voltallig bestuur van de politieke vereniging Onafhankelijk Delft direct op te stappen.

Tevens heb ik, voorzitter Jolanda Gaal, gevraagd mij de partij in zijn geheel terug te geven door mij als voorzitter en enig bestuurslid in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.

Het gesprek dat ik op 17 april met Jolanda Gaal (en dochter Liedewei Timmermans) en bestuurslid Carla van Tricht – Bakker had, heeft verder geen duidelijkheid gebracht op jullie voltallig aftreden.

Dat doe ik hierbij ten laatste male. De reden van mijn verzoek is dat er door onbehoorlijk bestuur en draaikonterij van voorzitter Jolanda Gaal en bestuurslid Carla van Tricht – Bakker de fusie plannen met Stadsbelangen plotsklaps uiteen gespat zijn. De fusie is door onbehoorlijk bestuur getorpedeerd.

Ik heb met afschuw kennis genomen dat de kwartiermakers T. van de Lans en Aad Meuleman hebben vastgesteld dat persoonlijke eigenbelang (voor een toekomstige hoge plaats op de nieuwe kieslijst) belangrijker werd gevonden dan het belang van één sterke grote Stadspartij voor Delft. De kwartiermakers hadden ook genoeg van jullie respectloze achterkamertjespolitiek en sabotage van het proces.

Jolanda, ik heb jou bij de partij gevraagd. De kiezer van Onafhankelijk Delft heeft in overgrote meerderheid op mij gestemd. Nu vraag ik jou, om mijn partij terug te geven. Dat doe ik om zelf het heft in handen te nemen om alsnog op de ingeslagen fusie weg door te gaan en één sterke grote Stadspartij te vormen.

Jolanda, ik vraag je ten laatste male om bij de Kamer van Koophandel de twee andere bestuursleden, Jan Peter de Wit en Carla van Tricht – Bakker uit te schrijven, verder verzoek ik je jezelf ook uit te schrijven en mij, Martinus Hendrikus Johannes Maria Stoelinga, in te schrijven als voorzitter en enig bestuurslid. Dit is een fluitje van cent, kan online en is binnen 3 dagen bij de Kamer van Koophandel doorgevoerd en zichtbaar, maar ik geef je tot en met 30 april 12.00 uur de tijd om dit te bewerkstelligen. Ik verwacht vóór deze datum een uittreksel van de Kamer van Koophandel waarop ik alleen mijn naam zie staan als voorzitter en enig bestuurslid.

Geef mij eerst mijn partij Onafhankelijk Delft terug. Daarna zien we wel verder.
Ik bedank jullie voor de bewezen verdiensten voor de politieke partij Onafhankelijk Delft.

Met vriendelijke groet, Martin

Fractievoorzitter Martinus Hendrikus Johannes Maria Stoelinga

geboren 03-05-1943 te Eindhoven

Van de Spiegelstraat 38, 2613 GA Delft=


Onderwerp: Re: FW: Onbehoorlijk bestuur en torpederen fusie
Datum: Wed, 22 Apr 2020 19:51:29 +0200
Van: jp de wit <jpdewit@ziggo.nl>
Aan: ruisch@ziggo.nl, jolanda gaal <ateliergala@hotmail.com>, ruud-carla@hotmail.com

hoi jolanda,

schrijf mij zo snel mogelijk bij de kvk uit dit onbehoorlijk bestuur

ik wil hier part noch deel aan hebben

jan peter de wit