Dezelfde ‘Oude Meuk’ in de Begroting van Brandligt

Ik heb nog nooit zo’n luie wethouder financiën gezien als Stephan Brandligt van GroenLinks. Hij hangt voornamelijk ongeïnteresseerd onderuit in de raadszaal.

In deze Begroting voor 2019 staat dan ook niks nieuws. Dit nieuwe college heeft nu al geen energie meer. En dat komt omdat GroenLinks, D66, PvdA en Stip nu 20 jaar onafgebroken het college vormen.

Het is als een ruziënd stel die maar bij elkaar blijven maar volledig op elkaar uitgekeken zijn. En voorspelbaar komt GroenLinks weer met een extra belastingverhoging van 2,4% op de OZB. Daarmee blijft Delft zeker de koploper bij de duurste grote gemeenten van Nederland.

De rode lijn is van de Programma Begroting 2019 – 2022.

En de enorme Stadsschuld laat Brandligt de komende twee jaar nog verder stijgen. Van €433 miljoen naar €455 miljoen in 2020. Deze financieel wethouder van GroenLinks is een groot risico voor Delft.

Van nieuwe ideeën van de tweede grootste studentjespartij Stip is ook niks te vinden. Die komen nog. In werkelijkheid zit stip al 20 jaar als vijfde wiel in het college. Voor noodgevallen om mee te  stemmen met het college als ze tegenwind krijgen. Lijsttrekker Corten zal binnenkort wel weer het piraten schip verlaten.

Nu vraagt GroenLinks fractievoorzitter Frank van Vliet of de oppositie wil meedenken aan zijn Bestuursprogramma. Ook mag heel de stad meedoen. Allemaal voor de show. Van Vliet had dat Bestuursprogramma al lang klaar moeten hebben. Weer een verloren jaar.

GroenLinks fractievoorzitter Frank van Vliet met boek.

De coalitie heeft de meerderheid en moet laten zien waar ze voor staan. Had dat dan in het zomerreces gemaakt. Je wilt toch zo graag de stad besturen. Maar nee, Van Vliet leest ook tijdens raadsvergaderingen een boek ter ontspanning.

Van Onafhankelijk Delft mag deze begroting gelijk de la in. Of het ronde archief is nog beter. Zet het maar op de Hamerstukkenlijst van de gemeenteraad. Ik ben al klaar met Stephan Brandligt op financiën.

Jan Peter de Wit