Werkgroep Energietransitie gaat maandag niet door

Beste leden van de werkgroep energietransitie, Een corona update: Er komt een bericht van het presidium aan met de mededeling dat alle gemeenteraadsactiviteiten buiten de commissies en de raadsvergadering worden opgeschort of naar online gaan.

Onze bijeenkomst van maandag komt daarmee te vervallen. We schuiven de agenda voorlopig op naar onze volgende bijeenkomst op 11 mei. Tegen die tijd kijken we aan of het dan wel door kan gaan.Prettig weekend!


Schreef voorzitter Boris van Overbeeke <borisvanoverbeeke@gmail.com>:

Maandag 16 maart, 18:30-20:00 uur, Weeskamer in het Stadhuis: dan komen we bijeen voor onze eerste inhoudelijke gesprekken. Het thema van de eerste is monitoring, hoe willen we de vinger aan de pols houden?

Doel Ikzelf vind de avond geslaagd als we om 20:00 uiteen gaan met het gevoel dat we meer grip hebben op monitoring. We weten beter wat de mogelijkheden zijn en we kennen de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden. Daardoor zijn we beter in staat een mening te vormen en deze later in een politieke debat naar voren te brengen. Zo verbeteren we de kwaliteit van de besluitvorming.

Programma18:30u tot 19:00: Maike Kaiser, adviseur energietransitie bij de gemeente Delft over waar zij tegen aanlopen bij monitoringsmethodieken

19:00u tot 19:30: Thijs Scholten, CEDelft over de CO2-monitor 

19:30u tot 20:00: Gesprek werkgroep

Ter voorbereiding Ik ben niet bang dat het ons niet lukt om het laatste half uur vol te kletsen. Toch denk ik dat het  het gesprek ten goede komt als wij vantevoren hebben nagedacht over wat wij verwachten van de gemeentelijke monitoring. Om de hersencellen enigszins aan te zwengelen heb ik daarom enkele stukken bijgevoegd. Lees deze vooral niet van A tot Z. Als jullie na het lezen op zoek zijn naar méér inspiratie, doet Google het ook altijd erg goed. 
Alvast een fijn weekend en tot maandag! Boris


Boris van Overbeeke , voorzitter werkgroep

Klimaatmonitor-Delft