Voorspel fietsstallingsinfarct morgen bij Station Delft

Dat wordt wat voor de harde werkers die mogen hun fiets op het Station Delft willen stallen. Studenten en scholieren hebben meivakantie. Degenen die thuis wonen laten hun fiets lekker op het station staan.

Gevolg is dat de buitenstalling nu al propvol is. Ook zo de twee ondergrondse binnenstallingen. De Gratis parkeertijd in Fietsenstalling 1 is 14 dagen. In Fietsenstalling 2 zelfs 28 dagen. Veels te lang.

Als iets schaars is dan moet je de prijs verhogen of de parkeertijd verkorten. Ik denk dat er genoeg stallers zijn die willen betalen als ze zeker zijn dat ze hun fiets kwijt kunnen.

D66 wethouder Huijsmans kent het probleem maar doet niks. De Mobikes idem dito. Die worden overal maar neergezet. En omgekeerd staan er gewone fietsen in de Mobike Hub. Officieel moet het in de rekken. But Who cares?

Ondertussen lopen de nabijgelegen straten en stoepen van het Westerkwartier helemaal vol met fietsen. Daar zijn ze wel wat gewend. Het Pro-fietscollege van D66, GL en Stip presteert tot nu toe niks.

Wethouder Huijsmans moet maar toestaan dat dinsdagochtend de fietsen gewoon rond het Stadskantoor mogen parkeren op de open ruimtes. Schilder maar snel grote fietsvakken op de grond. Maximaal 1 dag parkeren en dan wordt de fiets afgevoerd. Het is een noodmaatregel tot de tijd dat de derde Fietsenstalling open gaat. De fiets hoort bij Delft. Dus waarom niet bij het Stadskantoor?

Jan Peter de Wit

De fietsen staan al buiten bij de ingang omdat mensen hun trein moeten halen en er geen plek meer is.

14 dagen gratis stallen is niet meer van deze tijd.

28 dagen je fiets gratis stallen is met de huidige schaarste helemaal absurd en probleem verhogend.

Door de de fietsen het perk niet meer zien

Zo ver het oog reikt is de stoep volgezet met fietsen aan de Coenderstraat.