aug 21

Uitnodiging “Voortgang Rietveld Theater”


Beste Jan Peter,

Namens het bestuur van het Rietveld Theater en Theaternetwerk Delft nodig ik u graag uit voor een gesprek over de situatie van ons theater naar aanleiding van de Raadsbrief daarover dd. 19 juli 2019.
In bijgaand schrijven lichten wij een en ander toe.
Wij zullen u graag informeren over de actuele stand van zaken

Met vriendelijke groet,

Frans Linthorst / Secretaris Theaternetwerk Delft
secretaris@delft.theaternetwerk.nl
www.theaternetwerk.nl

Delft, 21 augustus 2019
Vanaf begin 2018 hebben wij de raadsleden van Delft geïnformeerd over de situatie met betrekking tot het Rietveld Theater. Op 10 maart van dat jaar klonk in het Rietveld Theater ´de stem van Delft´ in aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen van dat jaar en ook het Rietveld Theater liet zijn stem toen horen.

Onlangs, gedateerd 19 juli 2019, ontving u de Raadsbrief “Voortgang Rietveld Theater”, waarin enkele zaken aan de orde worden gesteld, die van belang zijn voor het toekomstbestendig maken van de exploitatie van het Rietveld Theater. Voor een aanzienlijk deel zullen de inspanningen die daartoe nodig zijn voor eigen rekening komen van het bestuur van Theaternetwerk Delft (TnD).

De Raadsbrief geeft aan, dat noodzakelijke investeringen in het pand (‘van oude school naar functioneel theater’) onderdeel worden van de keuzes die gemaakt worden bij de begrotingsbehandeling waarover uw Raad in november a.s. zal besluiten.

De Gemeente wil het RT graag als theater behouden voor Delft en is bereid om samen met het bestuur van Theaternetwerk Delft en alle vrijwilligers aan de slag te gaan om van het oude schoolgebouw een werkelijk eigentijds theater te maken.

De besluitvorming tijdens genoemde begrotingsbehandeling is voor het bestuur TnD van cruciaal belang, vooral ook gezien de lange looptijd van gesprekken die alle steeds gericht zijn geweest op het scheppen van omstandigheden die de broodnodige verbeteringen aan het pand zouden kunnen realiseren.

Om dat cruciale belang nog eens te onderstrepen, nodig ik u namens het bestuur TnD graag uit om op locatie de huidige situatie in ogenschouw te nemen en met ons daarover in gesprek te gaan met het oog op de voor ons zo belangrijke besluitvorming tijdens de begrotingsbehandeling.
Ik maak daartoe graag een afspraak met u.
Frans Linthorst

secretaris@delft.theaternetwerk.nl

Bestuur Theaternetwerk Delft en Rietveld Theater www.theaternetwerk.nl. 

2 reacties

  1. Hello there! Do you use Twitter? I’d like to follow you
    if that would be okay. I’m undoubtedly enjoying your blog and look forward to new posts.

  2. I’m not sure why but this web site is loading incredibly slow for me.
    Is anyone else having this issue or is it a problem on my end?
    I’ll check back later on and see if the problem still exists.

Geef een reactie

Your email address will not be published.