nov 06

Tuin dating om uw tuin winterklaar te maken


ETPHolland start een tuin-dating project om in Delft e.o.om toename van het stadsgroen te bevorderen. Per 1 januari 2020 wordt Tuin Dating uitgebreid met een landelijke aanpak.

Veel mensen willen graag met bloemen en planten een stekje creëren, maar hebben deze mogelijkheid vaak niet; gewoon wegens gebrek aan ruimte.

Maar er zijn ook mensen, die wel de ruimte hiervoor hebben maar door omstandigheden, zoals tijdgebrek, gebrek aan kennis of waarvoor het fysiek te zwaar is, onmogelijk voor is een tuin(tje ) te onderhouden. Toch wil men genieten van een mooi tuin.

Men kan zich opgeven als tuinhobbyist(e) op zoek naar een locatie, of als tuinbezitter op zoek naar een tuinhobbyist.

ETPHolland brengt mensen samen, die ruimte zoeken en mensen, die de ruimte hebben. Men kan zich opgeven door middel van een inschrijfformulier, waarin men zijn wensen kenbaar kan maken, variërend van buurt, wijk of postcodegebied, van de tijden van de werkzaamheden tot de inrichting van de tuin; bloemen en/of planten.

Administratie kosten 10 € ( 8,26 en 1,74 BTW).

Er moeten duidelijke afspraken worden gemaakt over de opslag van het materiaal, de inhoud van de tuin, aansprakelijkheid en veiligheid, de eventuele opbrengst en de verdeling hiervan, uitzicht over de tuin etc.

Bij het matchen worden de wensen op elkaar afgestemd en mensen met elkaar in contact gebracht.
Met dit project kan tegelvorming in tuinen voorkomen worden. Het bevordert de sociale contacten en maakt onze stad groener en kleurrijker. Het omgevingsmilieu voor bijen, het nestelen van vogels, het gebruiken van een regenton enz. krijgen de nodige aandacht bij de promotie.

Tuin Dating zoekt personen, organisaties, bedrijven en instellingen, welke actief mee willen doen/denken om dit project te realiseren.

Info: ETPHolland, etpholland@gmail.com, Dirk Costerplein 265, 2624 VC Delft. 015 2612756