okt 24

Stadsgesprek met burgers overwegend positief over Toekomstvisie Prinsenhof

De Werkgroep Prinsenhofgebied organiseerde in samenwerking met TOP Delft op woensdag 23 oktober een openbare avond over de toekomst van het Prinsenhofgebied. Locatie: Prinsenkwartier, Sint Agathaplein 4. Aanvang: 20.00 uur

De zaal zat vol en de temperatuur liep alras op in TOP. Gelukkig was er een korte pauze om even in de Prinsentuin te ‘verstillen’.

De Toekomstvisie van de Werkgroep werd gepresenteerd en besproken. Visie HIER (downloaden kan helaas niet).

Naast veel lof werden er toch wat knelpunten besproken. Natuurlijk dat er nog steeds geen bedragen bij de drie scenario’s bekend waren. De Werkgroep had financiĆ«le experts erg gemist. 1 april moet dat klaar zijn? Nemen nog jaar de tijd.

Veel gebruikte fietsroute tussen Olofsbuurt en de Binnenstad

Twijfels Fietsen

De zaal had grote twijfels over het afsluiten van het St. Agathaplein voor fietsen. Zowel stallen als doorgaande route mag niet meer van de Werkgroep. Fietsvrij dus.

Of je het nu wel of niet mag, fietsen hou je in Delft niet tegen. Nergens. Een oplossing had de Werkgroep ook niet. Dat moest de gemeente maar regelen. Ton Voets had wel een suggestie. Wildroosters voor fietsen.

 

Twijfels open Prinsentuin

De Prinsentuin muur verdwijnt en krijgt een meer open karakter. Ook wordt er een ‘taartpunt’ uit gehaald om het Agathaplein te vergroten. Dat plein moet meer een verblijfsgebied worden.

Dit zou fietsers moeten ontmoedigen. Het rechte pad verdwijnt. Geen doorgangsgebied. Oorlogsmonument komt ergens anders in Delft. Bijvoorbeeld bij het Koningsplein.

De Westgevel van het Prinsenhof (richting tuin) moet een nieuwe blikvanger worden. Twee bomen moeten dan het veld ruimen.

Al met al heeft de Werkgroep afgezien van grote dure ingrepen (aan het museum) en hoopt zo dat de totale kosten veel lager uitvallen dan het plan van Eveline Merkx (25 – 30 miljoen).

Jan Peter de Wit

Werkgroepleden Wim van Leeuwen, Fleur den Herder, Jan Brouwer en Marc Boer met het boekwerkje Toekomstvisie Prinsenhof.