feb 16

Stadsbouwmeester is dure overbodige ondoorzichtige nieuwe functie

Afgelopen dinsdag vroeg ik een simpele vraag (“wat kost dat”) aan Rinske Wessels (GroenLinks) als voorzitter van de werkgroep die het profiel en de opdracht voor de aanstelling van een nieuwe Stadsbouwmeester regelt.

Maar dat interesseert ze bij GroenLinks niet. D’66 Wethouder Martina Huijsmans moest er aan te pas komen (zie oa bovenstaand fragment).

Nu was de vorige stadsbouwmeester Wytze Patijn een flop. Flapte pas achteraf uit de school bij debacle Sebastiaansbrug. Zie Stadsbouwmeester Wytze Patijn is een valsspeler. De raad had niks aan deze man. Hij was gewoon een geheimzinnig pionnetje van het college.

En nu moet er dus weer één komen. Patijn sprokkelde dus €68.000 bij elkaar voor 16 uur/week. Daarmee omgerekend naar fictief 36 uur baan €157.500 per jaar. Meer dan de burgemeester.

Ook voor de nieuwe Stadsbouwmeester wordt €70.000 voor 16 uur/week begroot. Dat is in feite een deeltijd wethouder erbij. De raad heeft geen zak aan deze ‘achterkamer’ functie van Stadsbouwmeester.

En het college heeft ook nog eens zes gebiedssupervisors benoemd. Daar waar veel ontwikkelingen zijn gepland. Een stadsbouwmeester is een ouderwetse volledig overbodige functie voor de gemeenteraad. Politiek nergens voor verantwoordelijk en zijn politieke kleur is onbekend.

Voormalig Stadsbouwmeester Wytze Patijn zit ook weer in de viermansburger projectgroep Naar een Nieuwe Gasthuisplaats die daarvoor €200.000/jaar aan de gemeente vraagt. Voor mij is duidelijk met welk doel.

Jan Peter de Wit

profiel stadsbouwmeester 2019 delft

 

1 reactie

  1. Awesome post. Do you run a business and need clients? Simply click my name and get 100k visitors to your website. Thanks!

Geef een reactie

Your email address will not be published.