feb 20

Onthutsend ‘Vlakke lage Sebastiaansbrug’ geheim gehoudenIk ben altijd voor een lage vlakke Sebastiaansbrug geweest. Een mooie vlakke ophaalbrug die geen obstakel meer vormt. Het debat daarover werd onmogelijk daar de stukken door het college ‘geheim’ werden verklaard. Nu zie je pas dat dit voor Delft een veel betere variant was geweest en goedkoper. (enkele Stukken Openbaar gemaakt)

Delft betaalt het grootste deel (40%) mee van de €25 miljoen van de nieuwe Sebastiaansbrug. Dit was oorspronkelijk niet het geval daar Tramlijn 19 een project was van Haaglanden. Om toch zeggenschap over de nieuwe brug te krijgen en aan tafel te komen zitten met Haaglanden (nu Metropoolregio MRDH) en de provincie Zuid-Holland is Delft gaan meebetalen. Dit idee was van van toenmalig PvdA wethouder Anne Koning. En die is nu lijsttrekker PvdA bij de Provincie Z-H

Die 10 miljoen van de totale 25 miljoen is over de balk gesmeten daar er precies dezelfde brug terugkomt. Ietsje hoger en breder nog. Het gedrocht uit 1963 en nu een nog lelijker litteken nalatend voor de komende 40 jaar.

VVD wethouder Lennart Harpe wilde geen vlakke brug daar het autoverkeer dwars door onze stad moest kunnen razen. Even voor een open ophaalbrug staan en van de omgeving genieten dat wil je toch niet als je de historische toeristische stad Delft bezoekt.

Uit de geheime stukken blijkt voorts dat € 4,27 miljoen aan ‘historische’ kosten al zijn verdampt. Veroorzaakt door mislukte aanbestedingen en geheime bureaucratie rond andere varianten.

Voor welk bedrag deze brug gebouwd wordt moet ik nog navragen. En duidelijk is dat Delft 1/3 van het risico draagt bij over- onder onderschrijden van de bouwkosten (€16,8 miljoen ex btw) voor de brug.

Jan Peter de Wit

1908096CollegevanBW-opheffinggeheimhoudingopstukkenm.b.t.vervangingSintSebastiaansbrug

2 reacties

  1. If you’re looking for an email list, head on to Emails 4 Less. Very cheap email packages and high delivery rate. http://bit.ly/emails4less

  2. Currently it sounds like Expression Engine is the preferred blogging platform available right now. (from what I’ve read) Is that what you’re using on your blog?

Geef een reactie

Your email address will not be published.