Maak de extra tijdelijke fietsenrekken rond station maar permanent

D’66 wethouder Huijsmans plaatst tijdelijk 900 extra fietsenrekken bij het station zolang de bouw van de derde fietsenstalling nog niet klaar is (2020). Bron

Veel zal dit niet helpen want op plaats 2 en 1 staat het nu al vol met fietsen. Het is niets anders dan formaliseren wat nu al de praktijk is. Enkel een klein stukje groen vlak naast het stadhuis wordt nu twee Owee weken een fietsenstallingsplek.

Straks komen er 2300 ondergrondse fietsparkeerplekken bij. Dan zijn er 10.000. Maar dat is nog steeds te weinig met gemiddeld 38.000 reizigers (bron AD) per dag. De fiets wordt snel steeds populairder in Delft. Een onderzoek naar de fietsparkeerbehoefte voor het station en stadskantoor zou Huijsmans maar weer eens moeten laten uitvoeren. Voor nu en de nabije toekomst.

Dus wat mij betreft blijven deze drie aangewezen plaatsen permanente fietsparkeervakken.

Jan Peter de Wit

Nu staan al hele rijen fietsen langs de Coenderstraat. Logisch want Delft is een fietsstad en de ondergrondse stallingen zijn vaak vol.

Ook bij de Parallelweg staan rijen fietsen langs het plantsoen.

Dit kleine stukje gras is twee weken een toevoeging met dranghekken er omheen. Maar dan enkel tijdens de OWEE die op 17 augustus begint en duurt tot 1 september.