Inpandige fietsenstalling in Piet Vonk pand is misplaatst, onnodig en duur

Te Huur Voldersgracht 20 waar de gemeente nu een fietsenstalling begint voor maximaal 100 fietsen.

Dit is eigenlijk het beleid van de voormalige VVD wethouder Harpe. Die wou liefst alle fietsen van de straten in de binnenstad. Je moest van hem ook met je vuilniszak 100 meter gaan lopen om je zo te dwingen je restafval te scheiden. Nu weten we dat dit zo niet werkt in de Hof van Delft.

Fietsparkeren Delft februari 2018 Uitvoeringsagenda 2018 t/m 2021

Er staan best wel veel fietsen her en der geparkeerd in de binnenstad. Op marktdagen bij het Stadhuis. Maar echt uit de klauwen loopt het generiek niet. En zeker niet aan de Voldersgracht.

Het is zonde van dit mooie winkelpand naast het Vermeercentrum. Wethouder Huijsmans propt een fietsenstalling voor 100 fietsen in dit met veel zweetdruppels gereconstrueerde beschermd stadsgezicht.

Ik heb er een hard hoofd in. De meeste fietsers rijden en stallen hun fiets bij de plek van bestemming. En dat via de kortste weg. Die gaan niet omlopen. Allen misschien dure (elektrische) fietsen parkeren inpandig.

Ik stelde D66 wethouder Martina Huijsmans wat vragen hierover:

Kost dat? Dus huur €36.000/jaar. Officieel antwoord moet ik nog krijgen

Wie? Biecieklette gaat dit uitvoeren.

Wat? Fiets 1e dag gratis. Daarna betalen volgens regels Vesteplein stalling. Kosten per maand: fiets € 7,50*; brommer/scooter/bakfiets € 14,25*; motor € 24,00*.

Dit wordt net zo een mislukking als die fietsparkeerboten. Kan Belangenvereniging Binnenstad Noord even de bestemming controleren. Mag dit wel?

In de Choorstraat is het probleem bij Albert Heijn veel groter. Had dan het dummy lampenpand er tegenover genomen. Beestenmarkt in de zomer is ook een probleem met de toeloop van fietsen.

Die €95.000 per jaar structureel moet natuurlijk verder op.

Dus wordt er nog een inpandige locatie gezocht. Waar? Ergens in gebied Kloksteeg – Binnenwatersloot – Smitsteeg. Ook weer een locatie waar ik geen nopend fietsparkeerprobleem zie. Uit de nota Fietsparkeren Binnenstad

Dit gaat weer verkeerd aflopen. Dure D66 tekentafel oplossingen vervreemd van de gebruiker.

Jan Peter de Wit