Overtuigend bewijs dat Saoedi Arabië de Delftse Al Ansaar moskee financierde

Marokkaanse Al Ansaar Moskee aan de Vulcanusweg in Delft

De ChristenUnie stelde onlangs schriftelijke vragen over de publicaties over de buitenlandse financiering van Moskeeën in Nederland.

Daarmee is voor het eerst de Delftse ChristenUnie als anti-islam partij naar buiten getreden. Einde formatie met GL dus.

Ik heb sinds 2007 vele kritische columns geschreven over de lening van €500.000 van de gemeente aan het zogenaamde verenigingsgebouw van  het Marokkaans sociaal-cultureel centrum.

In 2007 betaalde het college van PvdA, GroenLinks, VVD en Stip (respectievelijk 11 , 4,  4 en 2 zetels) dat bedrag voor lage rente (zie nota) voor de gescheiden verenigingsgebouw (geel).

De rechter kwam er aan te pas omdat voor de omzetting van ‘vereniging’ naar ‘stichting’ een groot vermogen was gemoeid.

M.I.V. Moskeebestuur

Wie is nu die onbekende Stichting Al-Ansaar Human Relief International-Holland (N.H.R.I.) die eigenaar wordt van beide gebouwen? Het toenmalig  uittreksel van de Kamer van Koophandel laat zien dat deze gevestigd is in Rotterdam en de bestuursleden in Koeweit geboren zijn.

Omar Altimimi

Daar liep ik in 2007 verder op vast. Aanwijzing was er wel later in de arrestatie van Stichting Al-ansaar Human Relief International-Holland (N.H.R.I.) Omar Altimimi in Engeland. Wegens het plannen van terroristische aanvallen.  De stichting Al Ansaar N.H.R.I bestaat nu niet meer.

Nu blijkt uit uitgelekte geheime lijsten van het NRC en Nieuwsuur (zie onder) dat er toen wel degelijk geld in januari 2011 uit de rijke Salafistische golfstaat Saoedi Arabië aan de  Marokkaanse Islamitische Vereniging (MIV) Delft is uitgekeerd. Hoeveel is niet vermeld.

Maar uit het gemeentelijke begeleidingsformulier uit 2007 kan opgemaakt worden dat met 37% van het vloeroppervlak € 666.706,= gemoeid is. Dus ik schat dat de hele moskee ongeveer 1,8 miljoen euro heeft gekost. Een bedrag dat in 2007 erg hoog was om bijeen te sparen voor een vereniging van voornamelijk Marokkaanse fabrieksarbeiders.

Nu blijkt dat Saoedi Arabië heeft meebetaald. Dat is buitenlandse ‘zuivere’ islam import uit het centrum van de Soennitische wahabitische islam. Dat is religieuze en politieke inmenging van een cultuur die haaks op de Nederlandse staat. De toenmalige collegeleden van PvdA, GL, VVD en Stip wisten daar vast meer van.

Ook kreeg de Marokkaanse Sociaal Culturele vereniging in de moskee jaarlijks nog een waarderingsbijdrage van €10.000 per jaar van de gemeente. Daarmee werden naast Voorhof en Buitenhof jongeren ook Stanislas leerlingen in aanraking gebracht met deze vorm van de islam. (zie foto’s bezoek 2015)

Die MSCV vereniging was nooit bij de KvK geregistreerd en daardoor informeel. De verantwoording voldeed totaal niet aan de subsidieverleningseisen en na jarenlange kritiek van mij op deze islamitisch Marokkaans bevorderende subsidie werd deze in 2016 stopgezet.  Zoals ook alle andere nationalistische subsidies.

Uit de huidige openbaar bij de KvK opvraagbare hypotheek gegevens blijkt dat er geen schulden zijn. Dan is dan in 10 jaar bereikt. Uit de verdere beantwoording van de schriftelijke vragen zal blijken hoe dat gedaan is.

In het AD Delft van 4 mei 2018 ontkent het Al Ansaar bestuur alles. Wel weer anoniem. Maar ze hebben nooit hun Jaarverslag bij de KvK gedeponeerd. Logisch als je wat te verbergen hebt.

We zullen zien wie gelijk heeft. Maar duidelijk is nu al wel dat de PvdAllah, via gemeentelijke financiering, de fundamentalistische islam in Delft enorm bevorderd heeft. Geen wonder dat we later met een aanzienlijke uitstroom van Delftse jihadisten te maken kregen.

Jan Peter de Wit


lijst-Saoedi-Arabie moskee financiering nos


ai1ds-tk14i

kadaster hypotheek al ansaar moskee delft 0000691557_001