Fietsenstalling station vaak VOL. Wat doet D66 wethouder Huijsmans?

Fietsenstalling 1 en 2 onder Station Delft vaak vol.

Ondergrondse stallingen (7000) station vaak vol. Buiten de rekken geplaatste fietsen worden verwijderd. Buitengebied op de weg ook. Derde stalling is onduidelijk wanneer die klaar is. Wat doet D’66 wethouder Huijsmans als noodmaatregel?

Commissie Ruimte & Verkeer 13-219 rondvraag

Antwoorden D’66 Wethouder Martina Huijsmans : (of zie onderstand video fragment)

“Afgelopen week was specifieke situatie aan de hand omdat het een week is dat er geen TU colleges worden gegeven en de rest van Nederland gewoon werkt en er stonden dus heel veel  fietsen stil. Dus dat heeft een hele week behoorlijk opgestroopt.

Fietscoaches hebben doorverwezen. Maar dat heeft wel tot lastige situaties geleid. Omdat bijvoorbeeld buiten langs het pad  waar je doorloopt was afgesloten omdat  er een boring voor het Student Hotel werd gedaan.

Dat was wel even een moment van Goh! Het verliep stroever dan wenselijk. Een deel van de Derde stalling zal in de loop van dit  jaar (2019) opgeleverd worden. Maar dat is nog niet voldoende.

Want de tijdelijk 700 plekken buiten zullen weg gaan. Maar de bouwer van Antonie gebouw die zal dat gaan inrichten.  Dus er komt nog een maatregel. Dat zal aan de commissie worden gemeld. Als alles klaar is zijn er 10.000 plekken beschikbaar. En volgens de prognose zal dat genoeg moeten zijn, met her en der een moeilijke week.

We zijn in deze week wat coulanter geweest met handhaven.

In de loop van 2020 zal de derde stalling geheel klaar zijn. Als Antonie is opgeleverd. In de tussentijd zal voldoende tijdelijk  worden aangelegd. De benodigde aantallen zullen tijdelijk worden aangelegd”

Jan Peter de Wit