Delft Batman station morbide teken des Corona tijds

Het futuristisch uitziende dak van het te bouwen station Delft Campus. Gelijkende Batman.

Aanstaande donderdag 23 april bespreekt de commissie Ruimte en Verkeer het bestemmingsplan Stationskap Station Delft Campus (voormalig Delft Zuid). (Paasweekend is RaadsinformatieSysteem in “zondagsrust” gezet)

Dat zou niet interessant zijn ware het niet, dat het dak gebaseerd is op een hangende vleermuis in rust. De bijnaam bij Prorail voor dit station is dan ook Batman Station. (zal wel snel van de Prorail site gehaald worden).

Hoefijzerneus vleermuis

En ja, de Grote Hoefijzerneus vleermuis is hoogstwaarschijnlijk de bron van Corona Covid-19 virus uit de omgeving van Wuhan. Nieuwe SARS-virussen opgedoken in vleermuizen (november 2013) en Wuhan lab was performing coronavirus experiments Mail Online

Deze bat-overkapping kan je zien als Teken des Tijds. Een toekomstige tijd waarin door overbevolking en globalisering de mensheid aan pandemieën dreigt ten onder te gaan. Een ode aan de vleermuizen die wel duizenden soorten Sars virussen bij zich dragen. bron South China Morning Post

De vraag is of wij in Delft nu zitten te wachten op een vleermuis stationskap? Ik niet, want het roept enkel zeer negatieve emoties op. Dood, verderf, angst en wereldchaos.

Jan Peter de Wit