D’66 wethouder Huijsmans door de mand gevallen bij sluiproute Gasthuislaan

Wat een geblunder met verkeersborden in de sluiproute Gasthuislaan. Na een €10.000 euro kostend verkeersonderzoek door extern bureau Graaff Traffic moest er stapvoets gereden worden op de Gasthuislaan. Nu is het weer terug bij af (15km/uur) zoals voorheen. Wat een Soap.

Burgemeester Marja van Bijsterveldt heeft ook geen enkel antwoord gegeven aan inspreekster in de raad en bewoner Sonja Sint over de handhaving. Die handhaving is er dus gewoon niet. Politie en Boa’s doen niks. De dagelijkse stoet vrachtwagens en auto’s trekken zich niks aan dit soort snelheidsborden.

De bewoners zijn door de Gemeenteraad en D’66 wethouder Martina Huijsmans bedrogen. Aan het lijntje gehouden en beziggehouden door stuurloze ambtenaren. Deze sluiproute dwars door de autoluwe binnenstad over de Gasthuislaan, Oosteinde en Oranje Plantsoen moest per se open blijven van D’66 en Groenlinks.

GroenLinks fractievoorzitter Frank van Vliet heeft altijd veel begrip voor de inspraak, maar hij doet er niks mee. Procedureel werden de bewoners door hem met een kluitje het riet in gestuurd.
De enige oplossing was geweest de Gasthuislaan gelijk geheel af te sluiten voor autoverkeer. Gewoon een plastic paaltje midden in de weg. Klaar is Kees.

Meest kwalijk wordt D’66 wethouder Martina Huijsmans genomen dat ze haar gezicht nergens heeft laten zien. Alles gedelegeerd naar de ambtenaren. De gehele Delftse politiek wordt dit terecht kwalijk genomen. Als je een simpel probleem niet kan oplossen, dan kan je beter gaan.

Verder raad ik de bewoners aan om met deze droogte de boomwortels wat te helpen bij regen door aldaar over de gehele breedte van de weg de stenen eruit te halen.

Jan Peter de Wit


Dit is de oplossing. Een paar flexibele paaltjes om wel de hulpdiensten er door te laten maar de rest niet. (Hambrug – Zusterlaan)