Avalex Amsterdamse directeur zakkenvuller Vincent van Woerkom eindelijk weg

A.i. directeur Avalex Vincent van Woerkom in maart 2017 ingehuurd.

Nicolet Dukker

Ik lees HIER dat er per 1 september een nieuwe Secretaris-directeur mw. Nicolet Dukker is benoemd bij Avalex. Dit is de zoveelste directeur op dit stuurloze overheidsspookschip. Gegarandeerd dat deze dame van de Rijksschoonmaakorganisatie uit het ambtelijke vriendjes Kartel, de ondergang van Avalex BV gaat bespoedigen.

Haar omstreden voorganger (sinds maart 2017) Vincent van Woerkom is na 2,5 jaar weer weg. En sinds 2012 hadden we al vier directeuren. respectievelijk directeur Jack Kuin, Peter N Lincklaen Arriëns en Peter Floor. Allemaal met gouden beloningen of handdrukken in de pocket.

In Amsterdam moest Vincent van Woerkom opstappen daar hij bij de Stopera een chaos en een verlies van €188 miljoen had veroorzaakt.

Uit de voorlopige Jaarstukken 2018 van Avalex blijkt Van Woerkom in dat jaar €192.395 in zijn zak heeft gestoken. Dat is zelfs iets meer dan de toegelaten €189.000 Wet Normering Topinkomens. Meer dan minister president Mark Rutte zeg maar. Daar is bestuursvoorzitter en is GroenLinks wethouder Brandligt het mee eens.

Voorlopige Avalex Jaarrekening 2018

En ook zie ik dat zijn voorganger Jack Kuin (ziek) in 2018 nog voor €120.403 op de loonlijst staat. Bij dit door de zeven gemeenten gefinancierde “bedrijf” kijken ze niet op een dubbeltje. Gewoon de maximale beloning. Afvalzakken inzamelen is een Top Tech bezigheid nietwaar? Vandaar dat we ook de hoogste Afvalstoffenheffing van Nederland betalen.

Jan Peter de Wit